Προστάτης

Επ. 01 | 11/12/17

Μπρέμπος Κυριάκος – Προστατεκτομή Turis Plasma Oval Button

Ο Κυριάκος Μπρέμπος, Διευθυντής Χειρουργός – Ουρολόγος, Ιατρικό Ψυχικού, μας μιλά για τη νέα μέθοδο Προστατεκτομής Turis Plasma Oval Button, η οποία συμβάλλει στην απαλλαγή από την καλοήθη υπερτροφία του προστάτη, και αναλύει τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής.

Περισσότερα →

Επ. 01 | 11/12/17

Καλογερής Μενέλαος – Βιοψία Προστάτη

Η Βιοψία Προστάτη αποτελεί τη μοναδική μέθοδο διάγνωσης του Καρκίνου του Προστάτη. Ο Μενέλαος Καλογερής MD, PhD, Ακτινοδιαγνώστης, Διευθυντής Απεικονιστικού Τμήματος, Επιστημονικός Διευθυντής, Ιατρικού Π. Φαλήρου, μας μιλά για την κλασσική μέθοδο βιοψίας προστάτη και τη νέα μέθοδο βιοψίας προστάτη Elastic Fusion, αναλύοντας την αξία και τα πλεονεκτήματα της κάθε μεθόδου ξεχωριστά.

Περισσότερα →

Επ. 01 | 11/12/17

Ρομποτική χειρουργική στον καρκίνο του Προστάτη

Ρομποτική χειρουργική στον καρκίνο του Προστάτη: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτόν, την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπισή του αλλά και για τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής προστατεκτομής.

Περισσότερα →

Επ. 01 | 11/12/17

Κυριάκου Γεώργιος – Ρομποτική χειρουργική & Kαρκίνος του Προστάτη

Ο Γεώργιος Κυριάκου, MD, PhD, FEBU, Ουρολόγος, Διδακτικό Μέλος IRCAD/EITS Ιατρικής Σχολής Στρασβούργου, Διευθυντής Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, μιλά για τη ρομποτική χειρουργική και την εφαρμογή της ακόμα και στον τοπικά προχωρημένο επιθετικό καρκίνο του προστάτη.

Περισσότερα →

Επ. 01 | 11/12/17

Μποντόζογλου Νικόλαος – Ανίχνευση του Καρκίνου του Προστάτη

Ο Νικόλαος Μποντόζογλου, MD, PhD, Ακτινολόγος, Διευθυντής Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, μιλά για την πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία, τη νέα μέθοδο ανίχνευσης του καρκίνου του προστάτη και τα πλεονεκτήματα αυτής της διαγνωστικής μεθόδου.

Περισσότερα →

Επ. 01 | 11/12/17

Παρδαλίδης Νικόλαος – Ριζική προστατεκτομή

Ο Νικόλαος Παρδαλίδης, MD, PhD, FEBU, Ουρολόγος, Διευθυντής Ουρολογικής και Αναίμακτης Χειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, μας μιλά για τα πλεονεκτήματα της χρήσης της Ρομποτικής Χειρουργικής στη ριζική προστατεκτομή.

Περισσότερα →

Επ. 01 | 11/12/17

Παπαδόπουλος Δημήτρης – Καρκίνος του προστάτη

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ουρολόγος, τ. Επιμελητής Πανεπιστημιακής Κλινικής Ammerland Γερμανίας, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιατρικού Π. Φαλήρου, μιλά για το συχνότερο καρκίνο που εμφανίζεται στον άνδρα, τον Καρκίνο του Προστάτη, και όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτόν.

Περισσότερα →

Επ. 01 | 11/12/17

Κόλλιας Αναστάσιος – Μέθοδοι αντιμετώπισης Καρκίνου του Προστάτη

Ο Αναστάσιος Κόλλιας MD, PhD, Dr.h.c, Ουρολόγος, Επισκέπτης Καθηγητής Δημόκριτου Παν/μίου Θράκης, τ. Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ammerland Γερμανίας, Διαπιστευμένος Παιδο-Ουρολόγος, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Ιατρικού Π. Φαλήρου, μιλά για τις μεθόδους ριζικής προστατεκτομής οι οποίες πλέον προσφέρουν στον ασθενή πλήρη ίαση και πάρα πολύ καλή ποιότητα ζωής.

Περισσότερα →

Επ. 01 | 11/12/17

Χρυσοφός Μιχαήλ – Καρκίνος του Προστάτη & Ενεργή παρακολούθηση

Ο Μιχαήλ Χρυσοφός, Αν. Καθηγητής Ουρολογίας, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής, Ιατρικό Περιστερίου, μιλά για ασθενείς με καρκίνο του προστάτη χαμηλής κακοήθειας, οι οποίοι υποβάλλονται σε ενεργή παρακολούθηση και μας ενημερώνει για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε.

Περισσότερα →

Επ. 01 | 11/12/17

Ανδρέου Ανδρέας – Καρκίνος του Προστάτη, μία «ύπουλη» ασθένεια

Ο Ανδρέας Ανδρέου, MD, PhD, Ουρολόγος Χειρουργός, πιστοποιημένος στη Ρομποτική Da Vinci από την Intuitive Surgical U.S.A., Επιστημονικό συνεργάτης στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, μιλά για τα ογκολογικά αποτελέσματα της ρομποτικής χειρουργικής στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη. Η συγκεκριμένη επέμβαση διενεργείται χωρίς αιμορραγίες, πολύ γρήγορα, χωρίς επιπλοκές κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, ενώ ο ασθενής αναρρώνει πάρα πολύ γρήγορα και επιστρέφει σύντομα στις δραστηριότητές του.

Περισσότερα →