Πεπτικό

Επ. 02 | 20/09/19

Αθανάσιος Μαράκης – Τι επιβαρύνει το πεπτικό; Γαστροσκόπηση & κολονοσκόπηση, πότε;

Ο Αθανάσιος Μαράκης, Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος, Ιατρικό Περιστερίου μιλά για τους παράγοντες που επιβαρύνουν το πεπτικό αλλά και για τα νέα δεδομένα αναφορικά με το ευερέθιστο έντερο. Επιπλέον, δίνει σημαντικές πληροφορίες για τη ΓΟΠ αλλά και για τις πολύτιμες εξετάσεις του πεπτικού, τη γαστροσκόπηση και την κολονοσκόπηση.

Περισσότερα →

Επ. 02 | 20/09/19

Ιωάννης Ποθουλάκης – Καρκίνος του παχέος εντέρου / Τα σωστά βήματα αντιμετώπισης

O Ιωάννης Ποθουλάκης – MD, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργική Κλινικής, Ιατρικό Ψυχικού εξηγεί τη διαδικασία που ακολουθείται μετά τη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου

Περισσότερα →

Επ. 02 | 20/09/19

Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος – Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τον καρκίνο πεπτικού;

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τον καρκίνο του πεπτικού συστήματος; Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο; Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα; Ποιες είναι οι διαθέσιμες διαγνωστικές μέθοδοι; Ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος – Ογκολόγος Παθολόγος, Διευθυντής Ιατρικό Ψυχικού εξηγεί αναλυτικά.

Περισσότερα →

Επ. 02 | 06/09/19

Μιχαήλ Γεωργίου – Stop στη ΓΟΠ

Πώς αντιμετωπίζεται ο καρκίνος στο τελικό τμήμα του παχέος εντέρου, χαμηλά στο ορθό; O Κωνσταντίνος Κούρτης, MD, PhD, FICS, Γενικός Χειρουργός, Επίκουρος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εξηγεί αναλυτικά τις διαθέσιμες μεθόδους.

Περισσότερα →

Επ. 02 | 20/07/19

Δημήτρης Τζανίνης – Χημειοθεραπεία, η σωστή στιγμή

Για το πότε είναι απαραίτητο το χειρουργείο για την αντιμετώπιση της ΓΟΠ αλλά και για την εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής στον καρκίνο του πεπτικού μιλά o Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, Adjunct Professor of Surgery, Ohio State University, USA, Επίτιμος Πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, Επιστημονικός Διευθυντής, Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Περισσότερα →

Επ. 02 | 28/06/19

Aναστάσιος Ξιάρχος – Αιμορραγία από το έντερο Αντιμετώπιση αιμορροΐδων & καρκίνου πεπτικού

O Aναστάσιος Ξιάρχος, MD, PhD Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Περιστερίου δίνει πολύτιμες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε εάν έχουμε αιμορραγία από το έντερο. Επιπλέον, εξηγεί τους διαθέσιμους τρόπους αντιμετώπισης των αιμορροΐδων αλλά και του καρκίνου του πεπτικού, ανάλογα με το πρόβλημα που προκύπτει.

Περισσότερα →

Επ. 02 | 28/06/19

Στέφανος Παντελάρος – Ευερέθιστο έντερο

Ο Στέφανος Παντελάρος MD, Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος, Ιατρικό Ψυχικού μιλά για το ευερέθιστο έντερο, που ‘προτιμά’ τις γυναίκες, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διάγνωση και η αντιμετώπισή του αλλά και τον ρόλο που παίζει η διατροφή.

Περισσότερα →

Επ. 02 | 28/06/19

Κωνσταντίνος Γέμος – Επείγουσα ογκολογική χειρουργική

Πότε εφαρμόζεται η επείγουσα ογκολογική χειρουργική και για ποια προβλήματα; Ο Κωνσταντίνος Γέμος – Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής, Ιατρικού Π. Φαλήρου εξηγεί αναλυτικά αναφέροντας, παράλληλα, και τις μεθόδους που ακολουθούνται.

Περισσότερα →

Επ. 02 | 28/06/19

Εμμανουήλ Τσίγκος – Πλάνο δράσης για τον καρκίνο του πεπτικού

Για τον καρκίνο του πεπτικού, πότε κάνουμε τι? Ο Εμμανουήλ Τσίγκος – MD Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Π. Φαλήρου, εξηγεί τη διαδικασία που ακολουθείται όταν γίνει η διάγνωση.

Περισσότερα →